Ligging

De Fekonsieskuur ligt centraal op het eiland. Fraai en rustig gelegen op ideale plek aan de rand van het bos, direct aan het fietspad. Op één kilometer van het Noordzeestrand, twee kilometer ten zuiden van het vertier in De Koog, drie kilometer ten noorden van het grootste dorp Den Burg. Ecomare ligt op 600 meter en zwemparadijs Calluna op 1500 meter.

Pelikaanweg 75 b
1796 NP de Koog – Texel

Route per OV

De vaste buslijn 28 vanaf de haven op Texel sluit aan op de reguliere afvaarten van de veerboot van TESO. Vertrektijden van TESO zijn te raadplegen op www.teso.nl. Buslijn 28 rijdt via De Burg en stopt op de hoek Pontweg-Pelikaanweg (1 km). Daarna rijdt de bus door naar De Koog en op de terugreis naar de boot stopt de chauffeur op de Californiëweg (400m). Op de heenreis vanaf de boot of Den Burg is uitstappen op de hoek Pontweg-Pelikaanweg het snelste, maar je moet dan wel wat verder lopen. Op weg naar de boot of Den Burg is instappen op de Californiëweg ideaal, of je bestelt de Texelhopper.

Texelhopper

De Texelhopper stopt het dichtste bij, namelijk op 300 meter afstand van de Fekonsieskuur, bij Hotel van der Valk (voorheen De Pelikaan). Bestel deze bus minimaal een uur van te voren via de telefoon: 0222-784 000.

Met de Texelhopper is elke locatie op het eiland bereikbaar. De bus rijdt elk uur over het eiland. Reizen met de Texelhopper kan met verschillende soorten kaartjes. Je kunt een kaartje kopen bij de buschauffeur,  één van de verkooppunten of bij Hotel Wienerhof tegenover het NS station in Den Helder.

Route per fiets

Op de fiets is het terrein makkelijkste via het fietspad in het bos te bereiken. Je kunt de fietsen aan de achterzijde van de Fekonsieskuur parkeren in de rekken.

Fietsen huren?

Op Texel zijn verschillende fietsverhuurbedrijven. Vaak is het mogelijk om de huurfietsen te laten bezorgen bij de Fekonsieskuur.

Route per auto

Met de auto is de aanrijroute vanaf de Pelikaanweg, zijweg 14 vanaf de Pontweg. Tegenover Hotel Van de Valk (voorheen de Pelikaan) rijd je een klinkerweg in (eigen weg) en voorbij de bocht naar rechts staat links de Fekonsieskuur. Auto parkeren in de parkeervakken op eigen terrein. Er is ruimte voor maximaal 10 auto’s.

Oplaadpunten elektrische auto

Het aantal oplaadpunten groeit snel. Een volledig en actueel overzicht vind je hier. de dichtstbijzijnde openbare laadpunten staan hier:

Scroll naar top